7 Ocak 2010 Perşembe

Acı Cehre Kullanım Yerleri ve Şekli

Acı Cehre Zayıflama Hapının kaynağı olan Acı Cehre Bitkisinin Kullanım Yerleri
Tohumları, meyveleri, gövde ve dal kabukları

Kullanım Yeri ve Şekli

* Üretimi sonbaharda tohumla, yazın daldırmayla yapılır. Tohumlar sonbaharda olgunlaşır olgunlaşmaz soğuk seralara ekilir. Filizlenip elle tutulacak hale gelince saksılara alınarak sıcak seraya geçirilir. -1 5 dereceye kadar soğuğa dayanabillr Güneşli ya da yarı gölge, nemli ve zengin toprakları sever.
* Park ve bahçelerde süs ve çit bitkisi olarak yetiştirilir.
* Eylül-ekimde olgunlaşan 5-8 cm çapındaki meyveler toplanır, sıkılarak elde edilen öz, şekerle karıştırılıp şurup yapılır ya da meyveler kurutulup, toz haIine getirilerek sulandırılıp içilir.* Bileşiminde sabit yağ, fiavon türevleri ve antrasen bulunur.
* Kabızlık giderici, bağırsak yumuşatıcı, idrar söktürücü etkileri vardır. ÖzelIikle ishal yapmasıyla ünlüdür; bunu için ağacın gövde ve dal kabuklarıyla meyvol kullanılır.
* Dövülmüş yaprakları kanamalı yaralara uygulanırsa kanama azalır; siğillere uygulanırsa siğil ortadan kalkar. Siğil ve kaşınma için meyvesinin suyu da sürülehılir.
* Ağacın kabuğundan sarı boyar madde elde edilir ve bu renk, kağıtları, harıtaları boyamada kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zayıflama lida fx15 biber hapı fx15 lw6090 acı cehre