Trans yağları , tereyağında, fast food ürünlerinde, hamur işlerinde, cipsler ve donmuş gıdalarda bulunurlar. Lida ile zayıflamaya çalışan herkesin baş düşmanlarıdır. Lida Hapı bu yağların alımında tam etki gösteremez. Bilim insanlarının bu yağlardan uzak durmamız gerektiğini söylemelerinin bir nedeni toksisiteleridir. Bitkisel yağların bozulmadan daha uzun süre dayanması için ve onların oda sıcaklığında katı kalabilmelerini sağlamak için üreticiler onların moleküler yapısıyla oynamaktadır, hidrojenizasyon adı verilen bir yöntem olan hidrojen eklemeyi uygulamaktadırlar.
Hidrojenizasyon yağ moleküllerinin şeklini değiştirmekte, trans yağ asitlerini tereyağı gibi doymuş (hayvansal) yağlardan daha kötü hale getirir. Lida bu şekil doymuş yağları kabul edemez ve bu onun işini güçleştirmekten öteye geçemez.Hücrelerin içsel işleyişini bozar, kalp krizi riskini artıran düşük-yoğunluklu lipoprotein (kötü, LDL) kolesterol miktarını artırırken, ona karşı koruyan yüksek yoğunluklu kolesterol (HDL, iyi) miktarını düşürür.
Bundan sonra kilo verebilmemize müdahale eder ve bel çevresinden kilo almamıza ve çabuk yaşlanmamıza yol açarlar. Lida kullananlar şuna dikkat etsin: Trans yağ asitleri o kadar tehlikelidir ki, FDA yiyeceğin içindekiler kısmında belirtilmesini zorunlu kılmıştır.
Ama New York’ta ya da trans yağ kullanımının tamamen yasaklandığı başka bir toplulukta yaşamıyorsanız, yemeğin nasıl hazırlandığını bilmediğiniz restoranlarda işler ne yazık ki böyle yürümez.
Bu yüzden evlerimizde olsun diğer mekanlarda olsun ZEYTİN YAĞLI ürünler tüketmeliyiz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder