26 Aralık 2009 Cumartesi

Biber Hapıyla İştahı Etkileyen faktörler

Biber Hapıyla İştahı Etkileyen faktörler

İştahı etkileyen faktörler ise karmaşık bir yapıdadır. Biber hapı ile merkezi sinir sistemi, birçok hormon, hastalık durumunun varlığı, midenin dolu veya boş olması, karaciğer depolarının durumu, bireyin ruh hali, çevresel faktörler, açlık üzerindeki bu karmaşıklığı daha da artırmaktadır. Biraz daha gerçekçi düşünmeye başlayalım. İş temponuz arasında kısa bir vaktiniz vardı, hızla yemek yemek için bir restorana gittiniz. “Yenecek ne var?” sorusuyla, damak tadı, besinin lezzeti, yemeğin tadı ve kokusu, servis şekli ve ısısı besine karşı duyarlılığı artırmakta, miktarı düşünülmeden hızlı ve bir an önce bitirme kaygısıyla yemek yeme eylemi gerçekleştirilmektedir. Görüldüğü gibi yemek yeme davranışını yönlendiren sadece fizyolojik gereksinim değildir. Sosyal konum, yaşam şekli, ekonomik koşullar ve çevresel faktörlere bakıldığında şişman bireylerde, yeme davranışında değişiklik yapılması oldukça zor ve zaman isteyen bir faaliyettir.

Davranış değişikliği yapılmadan önce, kilo almaya neden olan bazı faktörleri çok iyi değerlendirmek gerekir. Daha sonra meksika biberi kullanımına başlanmalıdır. Şişmanlamanın ana nedeni olarak “hatalı yemek yeme” gösterilmektedir. Çalışmalar değerlendirildiğinde, hatalı yemek yeme davranışları arasında kilo almaya en fazla neden olanı “aşırı yemek yeme atağı” dır. Bu davranışı normalden çok hızlı yeme, tam bir rahatsızlık hissi oluncaya kadar, fiziksel olarak açlık hissi olmayınca bile aşırı yeme, gün boyunca ara öğünlerde fazla miktarda yeme, yenilen besin miktarından utanıldığı için gizli yeme, gergin, depresif, yalnız veya üzgün olunduğunda miktarı kontrol etmeden yeme olarak tanımlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zayıflama lida fx15 biber hapı fx15 lw6090 acı cehre