
O.R.A.C Değerleri Ve Acai Çileği
Oksijen Radikal Emilim Kapasitesi (ORAC) meyvelerin antioksidan değerlerini ölçmede yararlanılan bir işlemdir. Yüksek O.R.A.C. değerine sahip meyvelerin antioksidan olarak faydaları daha fazladır.
ORAC Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi yiyecekleri antioksidan içeriğine göre sınıflar. Baltimore'da kurulu olan enstitü bu ölçeği geliştirdiğinde bir kaç yiyeceğin antioksidanca yüksek olduğunu bildirdi. Tropikal meyvelerden acai berry çileğinde antioksidanca yüksektir. Bu oranda antioksidan vucudun serbest radikallerle savaşma yeteneğini geliştirir ve yaşlanmanın zararlarını azaltır.
Yakın zamanda USDA (U.S. Department of Agriculture) 100 yiyeceğin güncel O.R.A.C listesini yayınladı. Bir kısmı aşağıda olan listedekilerin bir çoğu günlük tüketilen yiyeceklerdir.
Acai Çileği O.R.A.C. bilgileri adresinden alınmıştır. Robert Sapolsky'nin sunumunu bu adresten inceleyebilirsiniz.
Bağışıklık ve canlılığın korunması için antioksidan yönünden zengin ürünleri diyetinize eklemek şüphesiz faydalı olacaktır. Lezzet ise faydanın sadece bir parçasıdır, uzun bir zaman sonra vücudunuz bunun için size teşekkür edecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder